Birthe's Madside

 

Linse frikadeller

  • 1½ dl. røde linser

  • 1 middelstort løg

  • 2 stilke bladselleri

  • krydderurter (eventuelt)

  • ¾ dl. fløde

  • 1 dl. havregryn

  • 1 tsk. soya sauce

  • ¼ tsk. paprika

  • salt og peber

  1. Linserne bringes langsomt i kog i 2 ¼ dl. vand, tilsat ½ tsk. salt. Kog ved svagt blus med tæt låg, til linserne har opsuget alt vandet (ca. 20 minutter).

  2. Imens hakkes løg, bladselleri og krydderurter meget fint. Lad linserne køle af nogle minutter uden låg, og rør det hele sammen. Tilsæt eventuelt 1 æg og lidt mel for at binde farsen bedre sammen.

  3. Lad farsen hvile 30 minutter, inden den formes til frikadeller og steges i olivenolie. Vær opmærksom på, at stegetiden er ret lang. Efter den indledende bruning skrues ned for varmen og der steges videre ca. 20 minutter. Frikadellerne vendes af og til.

Kilde: Augustenborgs Opskriftsamling-0877

Birthe's Madside